Over de Legends

Elk SPONSje dat het heeft meegemaakt kan zich nog heel goed heugen hoe leuk het zwemmen bij de NSZK`s was, natuurlijk gevolgd door een spetterend feest. En hoewel de details tegenwoordig door de consumptie van grote hoeveelheden bier en sambuca destijds toch wel iets minder helder op het netvlies staan, weten we allemaal nog wel wat voor een geweldige tijd we hebben gehad bij SPONS.

De mooiste herinneringen uit de studententijd van menig SPONS zijn vaak namelijk afkomstig van deze NSZK`s. Wat is er nou mooier dan een fantastisch PR zwemmen en dit dan te mogen vieren met een slok bier uit de wisselbeker tijdens het feest later op de avond? En dan zijn er nog de gala`s waarbij al die mooie SPONSjes in de chicste avondkleding rond paraderen.

Het is dan ook spijtig dat wanneer de studie eindelijk is afgerond en men aan het werk moet, het tijdperk SPONS voor de “burger” in spé ook eindigt. Althans zo was het tot 2013, het jaar waarin SPONS het beste idee ever had. De SPONS alumniclub werd opgericht. Voor gepensioneerde SPONSjes werd toen het grote zwarte gat na SPONS weer opgevuld. Voor SPONS betekende dit echter het afscheid van een grote groep bijna bejaarde leden/sponsors, die eindelijk weer een doel kregen in hun leven, maar dat terzijde.

Sindsdien hebben we met de alumni al een flink aantal gezellige borrels gehad. Ook hebben we een bierproeverij gedaan, gesquasht, geklommen en zijn we naar Hoofddorp gefietst om een ouderwetse Ondersteboven avond te herleven. Allemaal een geweldig succes. In 4 jaar tijd zijn we gegroeid tot meer dan 60 leden en we kijken al uit naar het moment dat we het honderdste lid mogen verwelkomen.

Als klap op de vuurpijl zijn we sinds september 2016 officieel een zelfstandige vereniging geworden, met als naam SPONS Legends. Natuurlijk zijn we nog altijd gelieerd aan SPONS, maar nu kunnen we een aantal praktische zaken zelf regelen, zonder SPONS lastig te vallen.